12 mars 2019

”IT-infrastruktur är bara en kostnad!”

Mitt namn är Fredrik Ranelöv och jag är datacenterarkitekt på Cuebid Väst.

Min blogg kommer framförallt handla om min syn på det hybrida datacentrets utveckling, nutid och framtid, baserat på erfarenheter från 20+ år som konsult och in-house sysadmin.
Eftersom jag är HPE Master ASE Storage och VMware VCP så ligger en viss tyngd åt det hållet.

Så vart kommer citatet i rubriken från? Tyvärr är det inte ovanligt, och det finns säkert flera av mina läsare som håller med i det. Ni kanske redan har gissat att jag inte tillhör den gruppen?

För mig är uttalandet en utmaning. En jag gärna tar mig an, för visst går det att inte bara spara pengar på en väl planerad datacenterlösning, utan till och med TJÄNA pengar! Eller vad sägs om att ditt datacenter blir så autonomt att din IT-personal kan stötta affären istället för att bara släcka bränder och lugna uppgivna användare? Att prestanda på rätt plats gör att du kan få realtidsuppdaterade rapporter istället för 24h gammal information?

I min erfarenhet så handlar ett partnerskap med kunden om att förstå kundens affär först, vad tjänar ni pengar på? Sedan kan man börja rita en långsiktig lösning som stöttar, förenklar och automatiserar, allt för att kundens affär skall växa. Där kommer erfarenhet av både affär och teknik väl till pass, med en stor portion ödmjukhet inför att alla har olika miljöer och förutsättningar.

Vill du veta hur du kan vända din IT-infrastruktur från kostnad till affärsdrivande stöd? Hör av dig så tar vi ett förutsättningslöst möte! Vem vet, det kanske blir din bästa affär i år?

Fredrik Ranelöv